Pindsvin, Erinaceus europaeus, Hedgehog

Dødt Pindsvin ved hovedindgangen til Agro Food Park, ca. 200 m fra Koldkær Bæk, 16-7-2016. Et trafikdræbt Pindsvin er desværre et uhyre almindeligt syn på de danske veje. Af trafikdræbte dyr synes Pinsvin at være den art, man langt oftest ser. Det skyldes sikkert et mix. af en række faktorer. Nogle kan være : I den danske natur forekommer Pindsvin antals mæssigt meget oftere end de andre trafikdræbte dyr. Pindsvin er forholdsmæssigt ret langsomme. Endelig er der en faktor, man nok ikke skal undervurdere, når man fornemmer, at pindsvinet må være et at de mest trafikdræbte dyr. De fleste trafikdræbte dyr bliver sandsynligvis inden for meget kort tid fjernet eller spist af ræve, rovfugle og andre rovdyr. Ofte når man slet ikke at registrere dem. Hvorimod det piggede pindsvin, står meget lavt på rovdyrenes menukort, og kan derfor ligge mange dage på landevejene - og derfor synes trafikdræbte Pindsvinet meget mere almindelige end andre trafikdræbte dyr. Ved Koldkær Bæk er Pindsvin desuden i 2016 registreret i Faunapassagen. Lokale beboere i Brendstrup har også oplyst om Pindsvin i området.

Dødt Pindsvin ved hovedindgangen til Agro Food Park, ca. 200 m fra Koldkær Bæk, 16-7-2016. Et trafikdræbt Pindsvin er desværre et uhyre almindeligt syn på de danske veje. Af trafikdræbte dyr synes Pinsvin at være den art, man langt oftest ser. Det skyldes sikkert et mix. af en række faktorer. Nogle kan være : I den danske natur forekommer Pindsvin antals mæssigt meget oftere end de andre trafikdræbte dyr. Pindsvin er forholdsmæssigt ret langsomme. Endelig er der en faktor, man nok ikke skal undervurdere, når man fornemmer, at pindsvinet må være et at de mest trafikdræbte dyr. De fleste trafikdræbte dyr bliver sandsynligvis inden for meget kort tid fjernet eller spist af ræve, rovfugle og andre rovdyr. Ofte når man slet ikke at registrere dem. Hvorimod det piggede pindsvin, står meget lavt på rovdyrenes menukort, og kan derfor ligge mange dage på landevejene – og derfor synes trafikdræbte Pindsvinet meget mere almindelige end andre trafikdræbte dyr.
Ved Koldkær Bæk er Pindsvin desuden i 2016 registreret i Faunapassagen. Lokale beboere i Brendstrup har også oplyst om Pindsvin i området.

En undersøgelse med 20 vildtkameras i perioden september 2016 til april 2018 har registreret 65 optagelser med Pindsvin. Se Wildlife monitoring by using Trail Camera.